+389 78 58 44 48
info@ecommerce.mk

Бојана Ѓорѓиева

Се одржа вториот едукативен Learn-a-thon “Еmail marketing in practice” како дел од иницијативата „Ecommerce4ALL”

Како дел од иницијативата „Ecommerce4ALL” со поддршка на Проектот на УСАИД за развој на деловниот екосистем, заедно со Galeksia го реализиравме вториот едукативен и бесплатен дводневен онлајн Learn-a-thon тренинг на тема “Email Marketing in Practice” на кој учествуваа 36 учесници од различни е-бизниси од нашата земја. Токму поради актуелната ситуација…...

Повеќе

Популарноста на онлајн “пазарите” се зголемува во Велика Британија

Веројатноста за онлајн купувачите во Велика Британија да нарачаат производи од онлајн пазарите е четири пати поголема отколку тие да нарачаат директно од поединечни е-трговци. Над половина од 69% од купувачите кои редовно купуваат преку Интернет го прават тоа преку онлајн пазарите. Онлајн пазарите во Европа стануваат сè попопуларни, а…...

Повеќе

Kако да го нарачате Вашиот нов IQOS онлајн

Моментот на купување на првиот IQOS уред е искуство кое долго ќе го паметите – од моментот на комплетирање на онлајн нарачката, па сѐ до магичниот ритуал на отворање на кутијата и првиот момент на уживање во вкус на вистински тутун. Модерниот дизајн на IQOS совршено се вклопува во секој…...

Повеќе

[Интервју] Снежана Станковиќ: Со растење на е-пазарот доаѓа потребата за зголемување на едукација

Во време кога дигитализацијата и е-трговијата се во полн ек, од голема важност е запазувањето на oбврските на е-трговците, правата на купувачите и заштитување на нивните лични податоци при извршување на трансакции. Па така, разговараме со адвокат Снежана Станковиќ од Адвокатската канцеларија Станковиќ и Јошевска за зголемувањето на бројот на…...

Повеќе

Како до победа во битката за е-трговија во ерата пост-ковид19 ?

Не е никаква нова вест дека нарушувањата од COVID-19 создадоа брзи промени и помалку предвидливо опкружување за повеќето индустрии, оставајќи многу лидери и бизниси да ‘лебдат’. И како што потрошувачите влегоа во режим на преживување, се прави сè за тие да останат безбедни, поврзани и најважно, да бидат дигитално поврзани…...

Повеќе

4 стратегии за подобар е-mail маркетинг

Повеќе од 306 милијарди. Толку е-mailови се очекуваше да бидат испратени и примени секој ден во 2020 година, според Statista. Со тоа што милиони компании се префрлија на работа од дома и брендовите испраќаат се повеќе е-mailови, бројот може да ги надмине предвидувањата на Statista оваа година. E-mail маркетингот функционира…...

Повеќе

27% од Европејците ќе продолжат да купуваат повеќе преку Интернет

Над една четвртина од европските потрошувачи ќе продолжат да остваруваат шопинг повеќе отколку пред да избувне коронавирусот. И 56% од Европејците преку Интернет купуваат три или повеќе производи месечно за време на covid-19 кризата. Пред избувнувањето на вирусот, 43% од европските потрошувачи купувале 3 или повеќе производи месечно на Интернет.…...

Повеќе

AliExpress ќе го скрати времето за испорака во Европа за 30%

AliExpress ќе го скрати времето за испорака во некои делови на Европа за 30%. Ова е резултат на новата воздушна рута што ја објави AliExpress. Комерцијалната рута помеѓу Кина и Шпанија ќе започне овој месец. Популарниот кинески пазар AliExpress не е познат само по своите ефтини цени, туку и по…...

Повеќе

ИутеKредит со ново иновативно решение за онлајн продажба

Насочени кон комплетна дигитализација на финасиските услуги и константно изнаоѓање на иновативни решенија кои ќе го поедностават начинот на онлајн купување, ИутеКредит Македонија разви опција за плаќање со кредит на рати како замена за класична трансакција со дебитна или кредитна картичка.  Станува збор за API решение кое 100% функционално на…...

Повеќе

Чекор понапред во дигитализацијата на царинската обработка на пратки превезувани од брзите пошти

Со цел понатамошно олеснување на работата на економските оператори што превезуваат брзи пратки и во согласност со процесот на воведување на Е-царина, Царинската управа на Република Северна Македонија од 05.08.2020 година воведува задолжително поднесување на документ-најавен манифест „пред пристигнување“ за сите пратки од страна на брзите пошти. Информациите за пратката…...

Повеќе