Автор: Виктор Стојкоски

Генерален Секретар
Како го оценуваат потенцијалот на Македонија за е-трговија?

Како го оценуваат потенцијалот на Македонија за е-трговија?

Во анализата за е-трговија на Македонија, на која работи Асоцијацијата (поддржана од MasterCard) се опфатени […]

Што содржи ЕУ регулативата за авторски права во дигиталниот маркет?

Што содржи ЕУ регулативата за авторски права во дигиталниот маркет?

Европскиот Парламент и Европскиот Совет предложија легислатива за авторски права во дигиталниот маркет. Предлог регулативата […]

Жените и мажите низ бројки: на интернет и во бизнис и финансискиот сектор

Жените и мажите низ бројки: на интернет и во бизнис и финансискиот сектор

Европскиот институт за родова еднаквост има развиено индикатори преку кои ја мери родовата еднаквост во […]

Пазарен удел на користење на социјални мрежи по уреди на пристап

Пазарен удел на користење на социјални мрежи по уреди на пристап

Според податоците на Државен завод за статистика и Еуростат во 2017 година Македонците (84%) интернетот […]

Македонските компании и интернетот

Македонските компании и интернетот

Колку македонските компании го користат интернетот и на кој начин е само една од темите […]

Македонските потрошувачи и електронската трговија

Македонските потрошувачи и електронската трговија

Асоцијацијата за е-трговија на Македонија во изминатиот период работи на сеопфатна анализа за е-трговијата во […]

За што го користат Македонците интернетот?

За што го користат Македонците интернетот?

Брзиот развој на технологијата и проширувањето на интернетот донесе до значајни социо-економски промени во општеството. […]

Се одржа конгрес за е-трговија во Софија

Се одржа конгрес за е-трговија во Софија

На 11-ти мај се одржа конгресот за е-трговија во Софија на кој претставници на Асоцијацијата […]

Од 25 мај имплементацијата на GDPR е задолжителна

Од 25 мај имплементацијата на GDPR е задолжителна

Од страна на Европската комисија, во јануари 2012 се предложи и усвои „General Data Protection […]

Facebook
LinkedIn
Google+
https://ecommerce.mk/archives/author/aleksandra644/page/5">
Twitter

Скорешни написи