Автор: Виктор Стојкоски

Генерален Секретар
Велика Британија со 10 милиони фунти ќе гради дигитални вештини на Западен Балкан

Велика Британија со 10 милиони фунти ќе гради дигитални вештини на Западен Балкан

Министерот за надворешни работи, Борис Џонсон, денеска објави дека Велика Британија ќе помогне со 10 […]

Нова законска одредба: Намалена границата за плаќање во кеш

Нова законска одредба: Намалена границата за плаќање во кеш

Според најновите измени на Законот за спречување перење пари и финансиски тероризам, забрането е плаќање […]

Најавена електронска наплата на патарини во Македонија

Најавена електронска наплата на патарини во Македонија

На денешната прес конференција на Јавното претпријатие за државни патишта, директорот Зоран Китанов најави систем […]

5G – петтата генерација на безжични мрежи

5G – петтата генерација на безжични мрежи

Петтата генерација на безжични мрежи или 5G е најновата итерација на мобилната технологија, дизајнирана за […]

7 совети за компаниите кои планираат да бидат дел од глобалниот пазар

7 совети за компаниите кои планираат да бидат дел од глобалниот пазар

Ако сте дел од е-трговијата, светот е на дофат, а глобалниот маркет овозможува различни можности, […]

Европската комисија предложи програма за дигитална Европа

Европската комисија предложи програма за дигитална Европа

Европската комисија предложи програма за дигитална Европа со која ќе инвестира 9,2 милијарди евра за […]

[Интервју] Иновативниот пристап на Пакет.мк

[Интервју] Иновативниот пристап на Пакет.мк

Пакет.мк е онлајн супермаркет кој започна со работа на почетокот на 2018 година. Компанијата настапи […]

Потпишана Заложба за безбедност на производи на онлајн пазарот

Потпишана Заложба за безбедност на производи на онлајн пазарот

Четирите големи онлајн пазари кои се активни во Европа – Alibaba, Amazon, eBay и Rakuten […]

Нов безбедносен протокол за уреди со Wi-Fi

Нов безбедносен протокол за уреди со Wi-Fi

Минатата година речиси на 500 000 рутери биле пробиени безбедносните стандарди преку малициозен софтвер. Оттаму, […]

Иновација која има потенцијал да ги замени слушалките

Иновација која има потенцијал да ги замени слушалките

Новето е стартап од Израел, кој оваа година на CES конференцијата организирана од Consumer Technology […]

Facebook
LinkedIn
Google+
https://ecommerce.mk/archives/author/aleksandra644/page/3">
Twitter

Скорешни написи